В Україні обкладуть податками домашню працю

Поділитися:

У Верховну Раду внесли на розгляд законопроект №4147. Його назва — «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо рівних можливостей у сфері праці», а головний сенс в тому, щоб врегулювати так звану домашню працю. Написаний він командою з сімох народних депутатів з депутатської групи «За майбутнє».

Домашню працю пропонують не просто систематизувати, а до того ж обкласти податками. При цьому нардепи стурбовані тим, що більшість зайнятих в цьому сегменті — жінки, тому слід виділити обов’язки та, власне, визначити сам термін «неоплачувана праця по догляду».

До того ж нардепи стурбовані тим, що домашня праця не врахована в багатьох державних процесах, зокрема, в політиці бюджетування. Немає ніякого регулювання і в трудовому законодавстві, що відразу ж позбавляє працівників, зайнятих в домашній праці, будь-який соцзахисту.

Раніше повідомлялося про те, що податки повинні будуть платити всі заробітчани. За словами юристів, громадянин, який приїхав із заробітків з іншої країни, повинен з’явитися в місцеве відділення Державної податкової служби, відзвітувати документально про свій заробіток і сплатити податки.

Також ми писали й про те, що більш ніж половина українців не платять податки. Так, роботодавці оформляють працівників на мінімальну ставку, а іноді й менше, щоб мінімізувати податки. Частина зарплати виплачується «білою», але велика її частина залишається «чорною».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу