В Україні набули чинності нові правила розмитнення автомобілів

Поділитися:

В Україні набули чинності нові правила розмитнення автівок на єврономерах, інформує телеканал «Перший Діловий».

Згідно з ними, вживані автомобілі з європейською реєстрацією, старші п’яти років, які були ввезені в Україну до кінця минулого року, оподатковуються за пільговою ставкою на додану вартість та акцизного податку. Сума акцизу залежить від віку автомобіля, об’єму та типу двигуна, а не від його вартості. Зазначається, що в більшості випадків вартість розмитнення не буде перевищувати тисячі євро.

Такі автомобілі тимчасово звільняються від оподаткування ввізним митом. За пільговим механізмом може бути розмитнений один автомобіль однієї категорії одного власника. Пільгово оформити автівку можна буде протягом 180-ти днів з моменту набрання чинності законів.

Під дію цих законів не потрапляють автівки, які не відповідають екологічним нормам «Євро-2» і вище або були ввезені з території Росії чи тимчасово окупованих територій України.

Нагадаємо, в Асоціації автовиробників України повідомляють про зростання виробництва автомобілів у травні поточного року. Зазначається, що було виготовлено 1 004 авто. Показник у вісім разів вищий за травневий показник минулого року, і на чотири відсотки більший порівняно з попереднім місяцем цього року.

Також ми писали, що аналітики заявляють про майбутні втрати світових автомобільних концернів через гостру нестачу напівпровідників. За підрахунками міжнародної мережі незалежних фірм з надання аудиторських, податкових та консультаційних послуг KPMG, у 2021 році автоконцерни можуть не дорахуватися близько 100 мільярдів доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу