УЗ не платитиме Донецькій залізниці

Поділитися:

Верховний Суд скасував рішення про виплату «Укрзалізницею» заборгованості «Донецької залізниці» на 750 мільйонів гривень. Про це повідомляють журналісти телеканалу «Перший Діловий».

Стягнути кошти з перевізника хотіла компанія «Укртранслізинг». Борг, як стверджує фірма, утворився ще у 2007 році за договорами фінансового сублізингу. Укрзалізниця заявляє, що строк давності боргу сплив і компанія вже не має права вимагати виплати коштів у судах.

Раніше справу вже розглядав госпсуд Донецької області і постановив, що державний перевізник таки має сплатити борг. Однак Верховний суд скасував це рішення і зобов’язав госпсуд переглянути справу ретельніше. Зокрема, звернути увагу, що акти звірки взаєморозрахунків між «Укртранслізингом» і «Донецькою залізницею» були оформлені з порушеннями. Свій підпис від Донецької залізниці поставили цитую: «неуповноважена особа», причому документи «не містять дати їх підписання».

У червні 2020 року «Укрзалізниця» повідомила, що Велика Палата Верховного Суду визнала її правонаступником держпідприємства «Донецька залізниця» з дати держреєстрації акціонерного товариства – 21 жовтня 2015 року. Це означає, що «Укрзалізниця» буде зобов’язана погасити всі борги ДП, не отримавши при цьому жодного майна до статутного капіталу. Як уточнювала «Укрзалізниця», за приблизними підрахунками сума зобов’язань «Донецької залізниці» перед кредиторами перевищує 6,5 млрд грн.А от «Укртранслізинг», за даними ЗМІ, контролюють структури близькі до ДТЕК.

Також ми повідомляли, що «Укртрансбезпека» призупинила ліцензію УЗ на перевезення пасажирів.

Нагадаємо, у Рахунковій палаті підрахували збитки УЗ. Левова частка, 11 мільярдів гривень – це невиконання планових доходів від вантажних перевезен

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу