Уряд пропонує вугільні регіони для початку трансформації

Поділитися:

У прес-службі уряду повідомили, що у Червонограді та Мирнограді проведуть пілотні проекти Справедливої трансформації вугільних регіонів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що важливою умовою для «‎зеленого переходу»‎ є впровадження справедливої трансформації вугільних регіонів. Це відкриє нові можливості для працівників вугільних підприємств та жителів вугільних громад.

Крім того, він додав, що пілотні проекти проведуть у двох шахтарських містах – Червонограді та Мирнограді. Проте, географія програми охоплює 5 регіонів України. А це понад 60 населених пунктів, у яких проживає майже мільйон людей.

«Трансформація вугільних регіонів — це не про закриття шахт. Ми говоримо про створення нових виробництв, розвиток соціальної сфери, інфраструктури та перехід до декарбонізованої економіки»‎, — додав Шмигаль.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві енергетики назвало терміни закінчення реформи вугільної промисловості.

Крім того, у відомстві зазначили, що в Україні збільшився показник видобутку вугілля вугледобувними підприємствами за п’ять місяців поточного року, якщо порівнювати з минулорічним показником.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу