Названі терміни закінчення реформи вугільної промисловості

Поділитися:

Реформа вугільної промисловості завершиться до 2030 року. Як розповіли у Міністерстві енергетики, протягом цього часу із 33-х державних вугільних шахт – частину передадуть компанії «Центренерго» і з ним приватизують. Йдеться про п’ять-шість шахт. Решту шахт також приватизують.

За інформацією відомства, для тих шахт, де ще кілька десятиліть можна видобувати вугілля – пошукають інвесторів. Непривабливі шахти для інвестицій передадуть Кабінету міністрів. Їх згодом ліквідують.

Також у Міністерстві розраховують на допомогу Німеччини у здійсненні справедливої ​​трансформації вугільної галузі. З нею торік підписали договір щодо енергетичного партнерства. Планують впровадити пілотні проекти з трансформації у регіонах, де сконцентровано більшість держшахт – у Волинській та Львівській областях, а також на Луганщині та Донеччині.

Раніше повідомлялося, що Фонд держмайна готує на продаж 23 об’єкти. Об’єкти, які підпадатимуть під Велику приватизацію, повинні мати балансову вартість вищу за 250 млн грн. Зокрема, буде продана «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», Вугільна компанія «Краснолиманська». Держбюджет-2021 передбачає, що дохід від приватизації хочуть отримати у 12 млрд грн.

Також ми писали, що 30 червня 2022 року припинить своє існування вугільна шахта, яка знаходиться в селі Селець на Львівщині.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу