«Укртрансгаз» закачає в ПСГ максимальну кількість газу за серпень

Поділитися:

Згідно із заявою керівництва АТ “Укртрансгаз”, підприємство, яке є оператором підземних газових сховищ, вже в період з серпня по вересень готується до пікового навантаження із закачування газу.

«Пікове навантаження традиційно очікуємо ближче до опалювального сезону – в серпні-вересні. З огляду на те, що ціни на газ в травні встановлювали “рекорди”, газові трейдери знаходяться в режимі очікування кращих цінових пропозицій для створення запасів», – заявив глава компанії.

Слід зазначити, що в цій ситуації оператор ПСГ поки зосередився на модернізації підземних сховищ.

«З огляду на ці ринкові тенденції, в травні ми посилили програми модернізації, зокрема, проводимо роботи, що вимагають істотного обмеження або призупинення процесу закачування газу. Таким чином, використовуємо можливість для підвищення надійності обладнання ПСГ під час опалювального сезону 2021/2022 », – відзначили в керівництві АТ «Укртрансгаз».

Нагадаємо, що Апеляційний адмінсуд не звільнив «Укртрансгаз» від сплати податків. Тому дочірня компанія «Нафтогазу» виплатить офісу великих платників податків все грошові зобов’язання. А це майже 830 млн гривень, з яких штрафу – 160 млн.

Раніше повідомлялося, що АТ «Укртрансгаз» повідомляє про скорочення запасів природного газу в підземних сховищах. За інформацією прес-служби компанії, на початок червня обсяг «блакитного палива» в 15,5 млрд кубометрів у порівнянні з торішнім показником менше на 13%. Однак, якщо порівнювати із середнім показником за останні п’ять років, то обсяг вище на 22%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу