Українцям продовжили терміни установки лічильників на газ

Поділитися:

Народні депутати Верховної Ради прийняли законопроект, яким продовжила термін установки газових лічильників ще на два роки. Відомо, що українців зобов’язали до 2023 року обзавестися газовими лічильниками.

«Я в цій квартирі прописаний один. Оплата розраховувалася за кількістю людей, які проживають в квартирі. За одну людину я платив 36 гривень. І доставка до 7 гривень. А що зараз буде – відповісти не можу», – розповів дніпрянин Олег Мозгових.

Слід зазначити, що споживачі у яких немає лічильника платитимуть за максимальними нормами споживання, що майже в три рази дорожче. Наприклад, при наявності газової плити та централізованого опалення вартість складе 9 гривень 80 копійок за куб замість 3 гривень 28 копійок.

«Все люди витрачають газ по-різному, але по лічильнику вигідніше. Споживач контролює витрату, він бачить свої кубометри, а розрахунок йде за фактом », – зазначає начальник управління зовнішніх комунікацій АТ« Дніпрогаз »Микита Лучкин.

Нагадаємо, що у Верховній Раді прийняли закон, згідно з яким відкладена необхідність встановлення лічильників і переходу на комерційний облік газу. Йдеться про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», поки установка лічильників продовжена до 1 січня 2023 року. «За» проголосували 244 нардепа.

Раніше повідомлялося, що зараз на практиці виходить, що безоплатно споживачі можуть розраховувати тільки на загальнобудинкові лічильники. Однак за Законом «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» (ст. 28), з 1 січня 2021 року в квартири без газового лічильника можуть припинити поставки газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу