Українці активно беруть кредити

Поділитися:

Національний банк інформує, посилаючись на опитування низки українських банків, про зростання попиту на кредити населення третій квартал поспіль.

Як свідчить “Опитування про умови кредитування” НБУ за другий квартал поточного року, фінустанови оптимістично оцінили перспективи поновлення кредитування наприкінці першого кварталу року, попри загрозу посилення карантину. Зазначається, що рівень очікувань приросту кредитного портфеля фізосіб виявився найвищим за весь період спостережень, з 2015-го року.

За результатами огляду, у наступні 12 місяців 78% опитаних банків очікували зростання корпоративних позик, 82% – збільшення кредитів населенню.

Деякі великі фінустанови вказали на суттєве зростання попиту на іпотеку, його приріст банки оцінили найвищим за час спостережень. Серед факторів, які сприятимуть посиленню попиту – зменшення процентних ставок, покращення перспектив розвитку ринку нерухомості і споживчих настроїв, вважають вони.

Як наголошується у звіті, наступного кварталу респонденти очікують подальше зростання попиту на іпотечні кредити.

НБУ провів опитування 19 березня-9 квітня з-поміж кредитних менеджерів 23 банків.

Раніше повідомлялося, що у Національному банку заявили про пошук варіантів використання цифрової гривні для її запуску. За словами глави НБУ Кирила Шевченка, йдеться про такі способи застосування, де е-гривня була б найбільш корисною для громадян, учасників ринку і держави.

Нагадаємо також, що у Національному банку анонсували нову технологію в платіжній системі з боку Нацбанку “Простір”. За словами глави відомства, незабаром “Простір” зможе скласти гідну конкуренцію таким платіжним системам, як Visa і Mastercard на території України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу