У НБУ шукають способи впровадження цифрової гривні

Поділитися:

У Національному банку України заявляють, що шукають варіанти використання цифрової гривні для її запуску. За словами глави НБУ Кирила Шевченка, йдеться про такі способи застосування, де е-гривня була б найбільш корисною для громадян, учасників ринку і держави.

Також регулятор веде діалог із професійними учасниками ринку та визначає потенційний попит. Для цього наприкінці минулого року запустили опитування. Експертів попросили відповісти на низку питань щодо шести можливих use-cases для електронної гривні. Вони стосуються сфери роздрібних/корпоративних платежів, соціальних виплат, а також розрахунків за цінні папери та транскордонних платежів.

У рамках пілотного проекту “Е-гривня” у лютому-грудні 2018 року Центробанк випустив обмежену кількість електронної нацвалюти в еквіваленті 5,443 тисяч гривень.

Нагадаємо, у Національному банку анонсували нову технологію в платіжній системі з боку Нацбанку “Простір”. За словами глави відомства, незабаром “Простір” зможе скласти гідну конкуренцію таким платіжним системам, як Visa і Mastercard на території України.

Також ми писали, що за підсумками минулого робочого тижня НБУ продовжив свою політику з приводу відсутності зі свого боку будь-яких інтервенцій на міжбанківському ринку валют.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу