Українські заробітчани купують житло у Польщі

Поділитися:

У Польщі кількість українських заробітчан, які бажають придбати нерухомість, зростає. Про це говорять польські ріелтори.

За їхніми словами, українці не просто їздять у Польщу заробити, а й прагнуть там оселитися. За підрахунками, наразі половина потенційних покупців на польському ринку нерухомості є громадянами України.

Також українські мігранти у коронакризовий 2020 рік продовжували купувати житло у Польщі. З-поміж усіх іноземців – 40% були українці.

Свідченням міграційної кризи є дані Національного банку. Згідно з ними, за дев’ять місяців поточного року українські трудові мігранти переказали в Україну 10 мільярдів доларів.

Раніше ми повідомляли, що у Польщі фіксують високий попит на заробітчан з України. Як зазначають експерти, однією з причин є те, що країна виходить з кризи і потребує робочої сили. Так, обсяг ВВП в цій країні під кінець року підвищиться на 11,1%.

Також ми писали, що Чехія запрошує українських заробітчан. Там середня зарплата за жовтень склала 67,5 тисяч гривень. При цьому є вакансії, на яких пропонують і вищі зарплати. Зокрема, 18% роботодавців готові платити заробітчанам понад 117 тисяч гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу