Українські садівники втратили урожай черешні

Поділитися:

Експерти повідомляють, що українські садівники втратили урожай черешні через несприятливу погоду навесні. Йдеться про 20 до 80% втраченого врожаю цих ягід. Зазначається, що кількість зав’язі на деревах після сезону цвітіння давав надії, проте ситуацію частково зіпсував мороз, а частково – град.

Також негативний вплив мали дощі на початку літа. Фахівці кажуть, що оскільки опади тривали кілька тижнів – цього достатньо, щоб плоди не дійшли до споживача у товарному вигляді. Надлишок вологи наповнює черешню надлишковим соком і вона тріскається – у результаті ягоди необхідно суттєво перебирати, щоб знайти добірну черешню для продажу.

Відтак, за словами експертів, цього року ціни на черешню низькими не будуть. Зокрема, у Мелітополі – черешневому регіоні – кілограм черешні коштує 70 гривень, а в Києві ціна на ті ж мелітопольські ягоди – у щонайменше двічі вища.

Раніше ми повідомляли, що, за словами експертів, обсяги врожаїв можуть продовжити знижуватися, якщо погодні умови цього літа будуть несприятливими.

Також ми писали, що масштабне опустелювання – загрожує Україні у найближчі 40 років. Такі прогнози дали в Міністерстві екології.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу