У Мінекології прогнозують перетворення України на пустелю

Поділитися:

Масштабне опустелювання – загрожує Україні у найближчі 40 років. Такі прогнози дали в Міністерстві екології, інформує телеканал «Перший Діловий».

Причина, кажуть, різка зміна клімату, що в майбутньому спричинятиме природні катаклізми. Це, в результаті, може призвести до втрати біорізноманіття, нестачі води, поширення бідності, та і взагалі – масових міграцій населення.

Зазначимо, нині Україна займає 9 місце в світі за площею орних земель, – їхній обсяг – 33 мільйони гектарів. Однак це оптимізму не додає: адже розораність земель є однією з найвищих у світі і охоплює більше половини території. Через це угіддя часто піддаються згубному впливу водної та вітровї ерозії, або ж пилових бурь. Тож нині, кажуть у профільному міністерстві, пріоритетним напрямком держполітики є боротьба з опустелюванням і деградацією земель.

Нагадаємо, що у Міністерстві захисту навколишнього середовища задумалися про оновлення стандартів. Вся річ у тому, що система, яка діє в цій сфері сьогодні, залишилася Україні у спадок від СРСР. Вона застаріла, тому і не працює.

Раніше повідомлялося, що українцям можуть збільшити екологічний податок. Українські чиновники кажуть, що ставка екоподатку в нашій країні є однією з найнижчих у світі.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ