Україна почала імпорт огірків із Росії

Поділитися:

Вперше в історії ринкових відносин між Росією та Україною остання імпортує тепличні огірки. Як відомо, раніше ситуація складалася навпаки: основний ринок збуту українського овоча припадав на Російську Федерацію.

Таке рішення ухвалено через високу вартість огірків в інших колег-імпортерів. Причому йдеться щонайменше про 10%, що після перерахунку значно відбивається на роздрібній та оптовій цінах на внутрішньому ринку України.

Керівник міжнародних проектів як експерт пояснив рішення імпортувати тепличні огірки з країни, яка раніше експортувала їх з України.

Він пояснив, що через обмежене виробництво в Україні огірків, зокрема, цим займаються лише кілька комбінатів, чого катастрофічно не вистачає, ціни на овоч підскочили: 38-45 гривень за кілограм.

Відповідно було ухвалено рішення замовляти огірки у Туреччині. Тут їхня вартість від 5 до 10 гривень за кілограм дешевша. Також імпортується продукція з Білорусії, де огірки ще дорожчі, ніж у Туреччині.

Ціни на російські тепличні огірки суттєво нижчі. Вони найдешевші серед усіх конкурентів, оскільки у РФ спостерігається тенденція здешевлення товару й на внутрішньому ринку.

Загалом бізнес тепличного вирощування овочів отримує від російської держави серйозні дотації, а також має доступ до досить дешевого фінансування.

Раніше ми писали про відновлення імпорту курячих яєць із Білорусії.

Також ми повідомляли, що Україна останнім часом активно експортує алкоголь. За 8 місяців 2021 року країна поставила спиртні напої на суму понад 2 мільйони доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу