Україна активно експортує алкоголь

Поділитися:

Лише одна Болгарія за вісім місяців 2021 року імпортувала алкоголь з України на суму понад 2 мільйони доларів. Загалом Україна експортувала спиртні напої на суму 8,3 мільйонів доларів.

За даними Державної служби статистики, Україні вдалося експортувати за вісім місяців 2021 року на 27,7% більше алкоголю, аніж за той же період 2020 року.

Зазначається, що найбільшими закупівельниками українського алкоголю стали: Болгарія (2,1 мільйона доларів), Румунія (1,5 мільйона доларів), Республіка Білорусь (0,7 мільйона доларів), Ізраїль (0,48 мільйона доларів), Казахстан (0 ,42 мільйони доларів).

Постачання алкогольних напоїв здійснюється в основному в країни колишнього Радянського Союзу. Історично склалося, що саме з цими державами найбільш налагоджений контакт через загальні ознаки ментальності населення, а також через відсутність мовного бар’єру. До речі, найпопулярнішим сорокаградусним напоєм, як і раніше, залишається горілка.

Тим часом, незважаючи на розвиток експорту алкогольної продукції, виробники стверджують, що не отримують державної підтримки брендів на зовнішніх ринках. В результаті вітчизняні бізнеси змушені боротися за свої місця і триматися на плаву, як можуть.

Раніше ми писали про зростання мінімальних цін на алкоголь усередині країни. Причому це стосуватиметься не лише українських споживачів, а й оптовиків.

Також ми повідомляли про те, що з 1 жовтня 2021 року в Україні змінилися правила щодо продажу алкогольних напоїв. Зокрема, йдеться про цифровий штрих-код акцизу або електронну акцизну марку.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ