Україна має намір збільшити експорт в Таджикистан

Поділитися:

Україна націлена на посилення економічної співпраці з Таджикистаном та нарощування експорту агропродукції до цієї країни. Як повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, це питання обговорили на зустрічі очільник Мінекономіки Ігор Петрашко та посол Республіки Таджикистан в Україні Хайдар Давлаталі Назрізода.

Зокрема, українська сторона поінформувала, що Таджикистан вважають важливим партнером у регіоні Центральної Азії. Окрім посилення двостороннього обороту торгівлі, зацікавлена у спільних проєктах різних галузей.

Також Україна має чималий потенціал для підвищення торгівлі агропродукцією: доволі конкурентною є вітчизняна переробна, кондитерська та олійно-жирова галузі, додають у Мінекономіки.

Окрім того, важливим є посилення співробітництва регіонів обох країн, що перспективно у контексті розбудови в Україні технопарків та позитивно вплине на вільні економічні зони у Таджикистані.

Раніше ми повідомляли, що Україна торік поставила на 6,7 млрд доларів агропродукції до Євросоюзу.

Також ми писали, що за даними Держслужби з питань безпеки харчових продуктів, минулого року Україна відкрила 12 ринків збуту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу