Стало відомо, скільки агропродукції експортувала Україна в ЄС

Поділитися:

6,7 млрд доларів – саме стільки становили поставки української агропродукції до Євросоюзу за минулий рік. Це менше на 10,7%, ніж торік, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Така ситуація пов’язана у першу чергу з обмеженнями через пандемію. А ще – пташиний грип, через який Євросоюз вводив заборону на поставки української курятини. Тож, за кількісними та вартісними обсягами відбулось значне зменшення, окрім соняшникової олії.

Також минулого року було вичерпано квоти на безмитні поставки до країн Євросоюзу меду, яблучного і виноградного соків, цукру, ячмінної крупи і борошна, консервованих томатів, обробленого крохмалю, кукурудзи, м’яса птиці, яєць, обробленої продукції з зернових та крохмалю.

Як раніше повідомлялося, за підсумками 2020 року Україна скоротали експорт м’яса до країн Європейського союзу, свідчать дані Єврокомісії.

Також ми писали, що у Держслужбі з питань безпеки харчових продуктів озвучили кількість нових ринків для експорту, відкритих минулого року. Країні вдалося відкрити 12 ринків.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ