Україна має намір допомогти Молдові протистояти у газовій війні з РФ

Поділитися:

У Міністерстві закордонних справ України заявили про готовність допомагати Молдові у газовому протистоянні з Російською Федерацією.

Про це глава МЗС України Дмитро Кулеба оголосив на спільній конлайн-конференції з міністром закордонних справ та євроінтеграції Молдови Ніколає Попеску.

Кулеба наголосив на важливості теми переговорів – енергетичної безпеки Молдови та України. І українська сторона запевнила у сприянні та подальшій співпраці у питаннях газопостачання.

«Солідарність України з Молдовою у важкі для неї часи не піддається сумніву. Спільно ми можемо подолати будь-який тиск Російської Федерації», – сказав український посадовець.

Окрім того, Кулеба заявив про прагнення розвитку торговельних відносин України та Молдови. У листопаді у Кишиневі під час засідання спільної міжурядової торгово-економічної комісії спробують усунути проблеми та обговорити можливість відкриття нових рівнів у торгових відносинах між країнами, додав міністр.

Раніше ми повідомляли, що Молдова терміново шукає альтернативні джерела енергії.

Також відомо, що у Молдові у газовій сфері введено режим підвищеної готовності. Таке рішення ухвалене Комісією з надзвичайних ситуацій для попередження надзвичайних ситуацій та готовності до розвитку будь-якого сценарію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу