Молдова терміново шукає альтернативні джерела енергії

Поділитися:

Попри те, що перемовини з Москвою тривають, уряд Молдови вже шукає альтернативні джерела постачання газу. Про це повідомила прем’єр-міністр країни зазначивши, що перемовини з російськими партнерами є досить непростими.

«У Молдові буде природний газ, але питання в тому — за якою ціною країна його закупить. Ми безперервно ведемо перемовни з адміністрацією президента РФ. Ми провели телефонні перемовини на вищому рівні. Але, повторю, перемовини непрості», — уточнила прем’єр-міністр Молдови.

Вона додала, що для альтернативних закупівель Кабмін збільшить статутний капітал держкомпанії Energocom. Крім того, зараз Молдова веде перемовини й з іншими країнами та компаніями, які можуть постачати газ у державу.

«Ми провели перемовини на цю тему з Румунією, Україною, Польщею та іншими країнами. Якраз сьогодні міністр інфраструктури Андрій Спину обговорює в Польщі енергетичну кризу», — зазначила вона.

При цьому вона уточнила, що Молдова не розглядає закупівлю скрапленого газу у Польщі.

Нагадаємо, у Молдові у газовій сфері введено режим підвищеної готовності. Таке рішення ухвалене Комісією з надзвичайних ситуацій для попередження надзвичайних ситуацій та готовності до розвитку будь-якого сценарію.

У той же час Молдова відмовляється укладати договір з «Газпромом» і звертається до країн Європи за допомогою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу