Україна і США домовляються про постачання газу з LNG терміналів

Поділитися:

Україна і США обговорюють поставки газу з LNG-терміналів. Для вітчизняної газотранспортної системи це дозволить зберегти статус основного транзитера російського палива в Європу. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу, посилаючись на заяву Оператора ГТС України.

Відомо, що на зустрічі з дипломатичним корпусом Посольства США в Україні обидві сторони підтвердили – Північний потік-2 – несприятливий і невигідний проект. Американські партнери підкреслили, що США залишається на боці України в боротьбі за енергетичну безпеку.

Слід зазначити, що російський «Газпром» поступово зменшує транзит через Україну. Після запуску Турецького Потоку -1 і 2 транзит до Туреччини, Греції і Болгарії повністю перейшов з України в нові газопроводи.

Нагадаємо, що стан запасів газу в підземних сховищах Європи є лакмусовим папірцем настрою світової газової галузі. Однак, після квітневих холодів європейські газосховища повертаються до звичного ритму роботи.

Раніше повідомлялося, що багато абонентів «Нафтогазу» скаржаться на несправність в роботі сайту газової компанії. Так, українці стурбовані тим, що жодна із запропонованих платіжних систем не працює. Через це у споживачів виникають проблеми з погашенням рахунків за газ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу