Україна готується до виробництва «зеленого» водню

Поділитися:

Українські АЕС можуть виробляти «зелений» водень для Європи, проте наразі його вважають недостатньо чистим. Про це заявив т.в.о. президента компанії-оператора атомних станцій.

«‎Ми вважаємо, що наш водень буде зеленим, але в Європі поки не прийняли таких рішень, коли вироблений на атомних електростанціях водень вважається зеленим. Вони його називають рожевим»‎, — зазначив т.в.о. президента компанії-оператора атомних станцій

Згідно з інформацією, до 2050 року у Європейському Союзі прагнуть досягти вуглецевої нейтральності. Зокрема там роблять ставку на зелений водень. Проте, його можна виробляти за рахунок ресурсу атомних електростанцій.

Тимчасово виконуючий обов’язки президента компанії-оператора атомних станцій зазначив, що вже сьогодні «Енергоатом» виробляє багато водню, який використовується для охолодження генераторів на АЕС компанії. Також додав, що його можуть виробляти у значно більших обсягах, якщо з’явиться замовник.

«Для цього потрібно розвивати цілу індустрію. Зараз ми над цим працюємо, в тому числі у співпраці з «Нафтогазом», з яким у нас є по цій темі меморандум про співпрацю, з асоціацією водню в Європі», — зазначив він.

Нагадаємо, у Вінниці за допомогою відновлюваної енергії почнуть виробляти «зелений» водень. Над втіленням цього проекту працює міжнародна група компаній KNESS.

Також ми розповідали, що в Австралії за 100 млрд доларів побудують найбільший центр відновлюваної енергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу