В Україні вироблятимуть «зелений» водень

Поділитися:

У Вінниці за допомогою відновлюваної енергії почнуть виробляти «зелений» водень. Над втіленням цього проєкту працює міжнародна група компаній KNESS.

Відомо, що на майбутньому майданчику відпрацьовуватимуть дві технології виробництва водню. Одна з них – розробка науково-дослідного центру KNESS RnD Center. Створення дослідних установок з генерації водню відбуватиметься згідно з чинними в Україні міждержавними стандартами, відповідаючи нормам безпеки і захисту здоров’я.

Як очікується, станція, окрім можливості інвестицій, стане дієвим рішенням, яке дозволить зменшити вплив на клімат. Зокрема, завдяки такому способу можна створити екотранспортну систему — водневий громадський транспорт.

Відтак, Вінниця стане першим українським містом, де відпрацьовуватимуть механізм промислового виробництва зеленого водню для різних сфер його застосування.

Нагадаємо, Оператор ГТС хоче транспортувати в Європу водень і біометан. Там вважають, що транспортування водню та сумішей водню – це ще один перспективний напрямок.

Також ми писали, що в українському уряді заявляють: виробництво і транзит водню у Європейський Союз – серед головних пріоритетів України.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ