Україна, Чехія, Словаччина та Німеччина створять водневу магістраль

Поділитися:

«Оператор газотранспортної системи України» повідомляє, що він спільно з операторами Німеччини, Чехії і Словаччини домовився про співпрацю зі створення водневої магістралі територією Центральної Європи.

За інформацією пресслужби «Оператор ГТС України», відповідна ініціатива під назвою «Центральноєвропейський водневий коридор» спрямована на появу водневої магістралі для транзиту водню із перспективних районів в Україну, де є вдалі умови для виробництва «зеленого водню», через територію Словаччини і Чехії в райони підвищеного попиту в Європейському Союзі.

Йдеться про співпрацю з EUSTREAM (ОГТС Словаччини), NET4GAS (компанія-оператор ГТС Чехії) та провідною німецькою компанією-оператором ГТС OGE.

Як розповіли у ОГТСУ, Словаччина та Чехія експлуатують великий газопровідний коридор, який поєднує нашу країну із зонами попиту на водень у ЄС. ГТС Словаччини, Чехії та Німеччини можуть бути перепрофільовані для транспортування водню. Повідомляється, що саме Німеччина могла б стати головним регіоном попиту на водень у ЄС.

Нагадаємо, у Вінниці за допомогою відновлюваної енергії почнуть виробляти «зелений» водень. Над втіленням цього проєкту працює міжнародна група компаній KNESS.

Також ми писали, що Україна не зможе повністю задовольняти власні енергетичні потреби лише воднем. Про це повідомляє директор із взаємодії з державними органами та міжнародними організаціями «Оператор ГТС України”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу