Україна активно імпортує струм із Білорусі

Поділитися:

За інформацією оператора енергосистеми НЕК «Укренерго», станом на 17 грудня обсяг імпорту електроенергії з Білорусі в Україну збільшився до 870 МВт за годину.

Таким чином, поставки знову вийшли на рівень, який був до різкого падіння на 60МВт з 12 грудня і несуттєвого підвищення до 100 МВт станом на 16 грудня.

До цього щоденний імпорт становив 398-900 МВт залежно від часу поставок.

«690 МВт потужності перетину Білорусь-Україна на подобовому аукціоні НЕК Укренерго на 17 грудня викупило ТОВ Трейденергоресурс, ще 150 МВт – ТОВ Електро Ком’юніті, яке раніше купило 60 МВт для імпорту на весь місяць. Результати добового аукціону на 18 грудня є аналогічними», – йдеться у повідомленні.

Раніше у профільному комітеті Ради заявили, що падіння обсягу імпорту електроенергії сталося через зупинення поставок з боку ТОВ ТЕТ груп, яке закуповувало електрику у Білорусі через дубайського посередника – компанію Vector Energy. Вона вказана засновником Трейденергоресурс, хоча донедавна бенефіціаром та керівником значилась така собі Наталія Логвиненко, а до серпня цього року – Інна Якубовська.

Теперішій бенефіціар Трейденергоресурс і Vector Energy є громадянином ОАЕ Таріям Матар Мохамед Таріям, котрий пов’язаний із власником з ЄДАПС Юрієм Сидоренком, зокрема він був співвласником Інноваційно-індустріальної групи, про яку схвально відгукувався очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія та потім спростовував лобізм.

Раніше ми повідомляли, що наразі система оплати за «зелену електроенергію» недостатньо прозора.

Також ми писали, що в Енергетичному штабі запевняють, що контролюють ситуацію з опалювальним сезоном.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу