У Європі виросли ціни на газ і електрику

Поділитися:

Ціни на електроенергію і газ в Європі зросли. Зокрема, зростання електроенергії пояснюють низькою генерацією вітровими електростанціями в Північному морі, адже в останні тижні там сильних вітрів не спостерігають. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Для компенсації втрат було задіяно електрику, що виробляється газовими та вугільними електростанціями. Найбільше ціни зросли в Великобританії – за станом на початок серпня ціна виросла майже втричі, а з вересня 2020 року – майже в сім разів, до 331 євро.

Також ціна виросла у Франції, Нідерландах і Німеччині. Там оптова вартість на електроенергію з постачанням на початку наступного року досягла 90 євро за один мегават на годину.

А це майже вдвічі більше ціни на початку року. Європейська ціна на газ вперше в історії перевищила 700 доларів за тисячу кубометрів.

А станом на 14 вересня становила 808 доларів. Таку ситуацію пояснюють низьким запасом палива в європейських газосховищах. Виною тому були холодна зима рік тому і спекотне літо.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель зробила публічну заяву з приводу підтримки України щодо газопроводу «Північний потік-2». Про це політик повідомила під час пресконференції з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецький.

У своїй заяві канцлер сказала, що Німеччина не буде відмовлятися від реалізації проекту, проте в той же час, країна наполягатиме на тому, що Україна залишалася транзитною країною російського газу і після 2024 року. Тобто після завершення термінів офіційної угоди з цього приводу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу