У «Центренерго» говорять про критичну ситуацію на ринку

Поділитися:

У державному підприємстві «Центренерго» повідомляють, що через критичну ситуацію на ринку електроенергії, контрагенти за двосторонніми договорами масово відмовляються виконувати свої зобов’язання з відбору електроенергії.

Як наголошується у заяві компанії, окрім того збільшується кількість випадків залучення енергоблоків ТЕС «Центренерго» в рамках забезпечення операційної безпеки об’єднаної енергосистеми країни. До того ж, склад залученого до діяльності устаткування суттєво перевищує «Прогнозний баланс електроенергії ОЕС України на поточній рік».

Також у компанії зауважили про те, ДТЕК Енерго Ріната Ахметова виведено 9-ть енергоблоків на аварійний ремонт, і, що на відміну від приватних теплових генерацій, у них немає можливості виводити енергоблоки в ремонт.

У держкомпанії додають, що недотримання очікуваних сум коштів негативно впливає на підготовку до проходження майбутнього осінньо-зимового періоду, ставить під загрозу виконання запланованих ремонтних програм товариства, а також загрожує достатньому накопиченню запасів вугілля на складах ТЕС.

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз Трейдинг» позивається до «Центренерго» через заборгованість.

Також ми писали, що ДТЕК викупила вугілля, від якого відмовилося «Центренерго».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу