«Нафтогаз Трейдинг» позивається до «Центренерго» через заборгованість

Поділитися:

250 мільйонів боргу хоче стягнути «Нафтогаз Трейдінг» з «Центренерго» за спожитий газ. І вже подав відповідний позов до Господарського суду Київської області. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Компанія вимагає сплатити 246 мільйонів основного боргу, 1 мільйон 340 тисяч річних, а також 3 з половиною мільйони інфляційних втрат. А свої вимоги обґрунтовує тим, що «Центренерго» начебто повністю не сплатив поставку газу за договором від 26 червня 2020 року.

В «Нафтогазі» відзначили, що компанія передала «Центренерго» природний газ на загальну суму майже 248 мільйонів гривень, врахувавши при цьому послуги з транспортування та оплату за добовий небаланс. Однак у «Центренерго» сплатили лише 2 мільйони. В результаті заборгованість за паливо склала 245 мільйонів 800 тисяч гривень.

Збитки «Центренерго» за останній рік збільшилися майже в 5 разів. За підсумками першого кварталу, цього року вони становили 795 мільйонів гривень. Серед причин збитковості у компанії називають вугільну кризу на початку року. Через брак вугілля «Центренерго» під’єднало до роботи енергосистеми додатково 6 енергоблоків з використанням природного газу. Як наслідок — виробництво електроенергії для компанії стало збитковим. Примітно, що у цей час «Центренерго» контролювала група «Приват» Ігоря Коломойського та його партнерів.

Раніше повідомлялося, які премії виплачують топменеджменту «Нафтогазу».

Також ми писали й про те, що «Нафтогаз» готується до випуску єврооблігацій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу