У світі впав попит на нафтові супертанкери

Поділитися:

В наслідок зниження попиту на послуги супертанкерів, які займаються поставками нафти, їм загрожує відправка на металобрухт.

Відомо, що під час пандемії коронавірусу і падіння цін на нафту, попит на супертанкери впав. Однак протягом періоду низьких котирувань супертанкери використовувалися для зберігання надлишків нафти, і криза на ринку перевезень був непомітний.

Однак тепер, через угоди ОПЕК + видобуток нафти в світі скоротилася, а попит почав зростати на тлі відновлення світової економіки. Тому супертанкери виявилися не потрібні ні як засіб для перевезень, ні як місце для зберігання нафти.

Слід зазначити, що за даними світових аналітиків в 2021 році на лом підуть близько 2% всіх супертанкерів. В основному це торкнеться судів, вік яких перевищує 15 років.

Крім того, додатковим стимулом для компаній відправити супертанкери на металобрухт може стати те, що ціни на лом в даний час досягли максимуму з березня 2018 року.

Більшість власників супертанкерів не очікують відновлення доходів раніше другої половини 2021 року. Тоді очікується, що попит на нафту повернеться до докризового рівня. Це, в свою чергу, повинно привести до збільшення обсягу транспортування нафти по морю.

Нагадаємо, що в Сполучених Штатах Америки біля узбережжя Каліфорнії зібралися близько 30 танкерів з нафтою. Сировину ніде зберігати, все нафтосховища заповнені.

Раніше повідомлялося, що березневі ф’ючерси на нафту марки Brent знизилися на 0,07% (до 55,37 доларів за барель). Такі дані лондонських біржових торгів ICE Futures в понеділок, 25 січня, в порівнянні з вартістю при закритті попередньої сесії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу