У Раді розповіли, проти кого спрямована ідея із запровадженням адміністрацій в енергокомпанії

Поділитися:

У партії «Слуга народу»‎ заявили, що законопроект про введення тимчасових адміністрацій на об’єкти енергетичної інфраструктури спрямований на компанії олігарха Ріната Ахметова. Відповідний законопроект було оприлюднено Міненерго 1 грудня.

Головна мета цього закону — створити механізм введення тимчасових адміністрацій «в разі загрози» перебоїв із постачанням електрики. Відтак, Міненерго матиме право вводити тимчасову адміністрацію на генеруючі компанії та обленерго. Усі органи управління та наглядові ради тощо муситимуть йому підпорядковуватись.

Згідно з інформацією, цей законопроект може торкнутись усіх приватних і державних гравців на енергоринку. Однак у президентській партії зазначили, що заточений він саме під Ахметова. Непрямо це підтвердив і сам президент Володимир Зеленський, кілька раз натякнувши на певний «шантаж дефіцитом» електроенергії та віяловими відключеннями з боку олігарха.

«Цей закон для Ахметова може бути навіть гіршим за ренту чи реєстр олігархів. Бо ми зможемо заходити на його обленерго, якщо він почне знову гратись в якісь ігри. Це дуже серйозна штука буде», — зазначили у президентській партії.

Нагадаємо, Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), призначила відразу п’яти трейдераммаксимальні штрафи від регулятора.

Також ми писали про те, що українцям скасували пільговий тариф на електроенергію. Про це повідомив радник прем’єр-міністра Юрій Бойко.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу