П’ять трейдерів електроенергії отримали максимальні штрафи від регулятора

Поділитися:

Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), призначила відразу п’яти трейдерам максимальні штрафи від регулятора. Про це повідомляє прес-служба комісії.

Йдеться про штрафи розміром у 1,7 млн ​​грн. Регулятор штрафував компанії за порушення вимог законодавства у сфері функціонування ринку електричної енергії.

Зокрема, йдеться про ТОВ «Запорізький енергетичний альянс», ТОВ «Йе Енергія», ТОВ «Стелла Енерджі», ТОВ «ТЕТ груп» та ТОВ «СВ Енерджі».

Зазначається, що за результатами перевірок Нацкомісія встановила, що зазначені компанії-трейдери порушили вимоги ліцензійних умов провадження господарської діяльності з трейдерської діяльності та з постачання електричної енергії споживачеві; не дотримувалися обмеження обсягу продажу електроенергії на ринку «на добу вперед» у розмірі до 10% від покупки електроенергії за двосторонніми договорами.

Нагадаємо, що Україна може зіткнутися зі значними труднощами імпорту газу з Європейського Союзу у 2022 році через скорочення потужностей та диверсифікацію маршрутів.

Про це попередив екс-глава НАК “Нафтогаз України”.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ