У передмісті столиці ростуть ціни на новобудови

Поділитися:

На первинному ринку нерухомості Київської області фіксується підвищення цін на новобудови: за підсумками травня середня собівартість нерухомості збільшилася одночасно зі зниженням темпу будівництва в період карантину. Про це повідомляють українські експерти.

У травні місяці середня ціна за один квадратний метр новобудови фіксувалася на рівні в 14,8 тис. грн/кв. м, що майже на 2,1% перевищує аналогічний показник в квітні місяці (в грошовому еквіваленті сума збільшилася на 300 грн).

Всього за підсумками початку 2020 року вартість на нерухомість первинного ринку підвищилася на 12,1% – 1,6 тис. грн.

У населених пунктах навколо Києва (береться до уваги радіус в 5 км) ціна на житло зросла на до 15,5 тис. грн, що на 3,2% відсотка більше, ніж було раніше.

Вартість нерухомості в радіусі 10 км залишилася незмінною, а вже від 10 до 20 км фіксується спад ціни приблизно на сотню гривень – мінус 0,7% від минулого вартості.

Зараз найдоступніші ціни на купівлі житла фіксуються в Ворзелі. Найдорожще квартири і будинки коштують в таких містах і селищах, як Вішневе – 16,2 тис. грн/кв. м, Ірпінь – 15,5 тис. грн/кв. м, і Софіївська – 14,8 тис. грн/кв. м.

Головною причиною такої негативної динаміки для покупців став звичайно ж карантин, адже весь весняний період багато проектів перебували на етапі стагнації, а рівень будівництва рекордно впав.

Нагадаємо, що в розпал карантину в Україні впав ринок нерухомості, однак експерти прогнозують, що це явище триватиме не довго.

За словами фахівця, зараз в Києві цінова політика на вторинну нерухомість залишається помірною, а ціни варіюються на утраті 1-2% від попередньої вартості.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу