У НБУ розповіли, як захистити банківські картки від шахраїв

Поділитися:

У Національному банку повідомили про способи захисту банківських карток від шахраїв, які останнім часом різко активізувалися.

У пресслужбі НБУ зазначають, що злочинці можуть зчитати дані з карток та створити копію за допомогою встановлених у банкоматах спеціальних пристроїв. Для того, щоб ідентифікувати шахрайський пристрій потрібно:

  • порівняти екранну заставку банкомата із його зовнішнім виглядом;
  • при введенні пін-коду необхідно обов’язково закривати клавіатуру рукою для того, щоб мікровідеокамера не зафіксувала пароль;
  • також необхідно встановити ліміт на зняття готівки, щоб шахраям не вдалося зняти всю суму та з’явилась можливість заблокувати картку;
  • потрібно обирати картку з чіпом, в якої більш складний алгоритм захисту, а не магнітною смугою;
  • активувати послугу сповіщення про операції з грошима.

Раніше повідомлялося, що цього місяця Національний банк України має намір продати понад 45,8 тонни монет, які вийшли з обігу. Про це повідомляє прес-служба НБУ. Вказується, що мова йде про номінали 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок. Захід з продажу монет заплановано на 21 травня шляхом аукціону.

Також ми писали, що за попередніми даними НБУ, на 1 квітня його валютні резерви становили 27,035 млрд дол, тоді як на початок березня – 28,54 млрд дол, на лютий – 28,82 млрд дол, на початок січня – 29,13 млрд дол . (в еквіваленті). У березні вони зменшилися на 5%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу