У «Нафтогазі» розповіли умови енергонезалежності країни

Поділитися:

У НАК «Нафтогаз України» назвали умови, завдяки яким відпала б потреба в імпорті природного газу. Так, за словами глава правління «Нафтогазу» Юрія Вітренка, це стало б можливим, якби рівень нарощування видобутку «блакитного палива» збільшився на 5-ть мільярдів кубометрів, а також скоротилося неефективне споживання.

Він зазначив, що зараз обсяг видобутку палива становить близько 20 млрд кубометрів як приватними, так і державними компаніями. Українські приватні компанії в останні роки нарощували видобуток, а «Нафтогаз» навпаки – скорочував.

Також за підрахунками посадовця, щорічний видобуток можна збільшити до 25 млрд кубометрів за умови скорочення неефективного споживання. Це б дозволило Україні вийти на рівень енергонезалежності. І надлишки Україна могла б ще й експортувати, зазначив Вітренко.

Нагадаємо, що «Нафтогаз» планує переглянути плани з видобутку газу. Така необхідність постала, у першу чергу, через те, що у світі зростають ціни на вуглеводні через їх дефіцит, тоді як раніше – збільшувати буріння не було економічного сенсу у зв’язку з низькими цінами. Також «Нафтогаз» – національна державна компанія, тому повинна більше нарощувати внутрішній видобуток, аніж приватні комерційні компанії.

Також ми писали, що в Україні цілком можливе підвищення місячних тарифів на природний газ. Як пояснив глава Міністерства енергетики Герман Галущенко, така ситуація загрожує Україні, якщо на європейському ринку продовжиться тенденція щодо підвищення вартості «блакитного палива» через його дефіциту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу