У Мінрегіоні задумалися про механізм зниження тарифів

Поділитися:

У Мінрегіоні пройшла онлайн-нарада, у ході якої були обговорені важливі питання. Вони стосувалися механізму зниження тарифів, а саме використанню питомих норм ПЕР (паливно-енергетичних ресурсів).

Зокрема йшлося про практичні аспекти, які впливають на утворення тих чи інших тарифів для ЖКГ. На додаток розглядалася також ефективність діяльності тих підприємств, які постачають воду, тепло у будинки українців. Головною проблемою було визнано застарілі технології, які не дають впроваджувати нові тарифи.

Як повідомила після наради Наталія Хоцянівська, заступник міністра розвитку громад та територій, найближчим часом проведуть низку нарад та інших заходів задля того, аби переглянути міжгалузеві, галузеві, а ще регіональні методики з нормування тих самих питомих втрат енергоресурсів. Це означатиме зміну підходу до формування тарифів.

Раніше повідомлялося, що промисловці просять НКРЕКП не підвищувати тарифи. У листі сказано, що в разі підвищення тарифу на доставку електроенергії з першого грудня на тридцять відсотків, як заплановано регулятором, підприємствам гірничо-видобувної галузі доведеться викласти додатково зі своїх заробітків понад шість млрд грн.

Також ми писали про те, що нардепи вирішили перевірити тарифи на енергоносії через КСУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу