Промисловці просять НКРЕКП не підвищувати тарифи

Поділитися:

Днями Асоціація промислових підприємств “Укркокс” направила на адресу Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики і компослуг відкритого листа з проханням не підвищувати тарифи на транспортування електроенергії.

Про це 19 жовтня повідомляють ЗМІ, які ознайомилися з доводами об’єднання гірничо-видобувних підприємств.

У листі сказано, що в разі підвищення тарифу на доставку електроенергії з першого грудня на тридцять відсотків, як заплановано регулятором, підприємствам гірничо-видобувної галузі доведеться викласти додатково зі своїх заробітків понад шість млрд грн.

У листі підкреслюється, що через карантин гірничо-видобувна галузь і так скорочує виробництво. Подекуди виробництво коксу впало на одну четверту. Тим часом саме ці підприємства дають країні 12 відсотків ВВП, понад 30 млрд грн до всіх бюджетів і 26 відсотків приросту валюти.

Автори листа в НКРЕКУ попереджають про катастрофічні наслідки у разі підвищення тарифу на транспортування електрики з 240,23 грн / МВт-год до 313,07 грн.

У листі сказано:

“Зростання тарифу призведе до зростання витрат української металургії майже на мільярд гривень, що є критичним для галузі, ми вважаємо неприпустимим фінансування державних зобов’язань за рахунок непобутових споживачів”.

Нагадаємо, 6 жовтня, Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики (НКРЕКП), погодилася з тим, що Національна енергетична компанія «Укренерго», починаючи з грудня, почне поставляти електрику українським підприємствам за 312 гривень 76 копійок за один мегават-годину.

Також раніше ми писали про те, що в травні в Україні знову подорожчала вартість на електроенергію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу