У Мінфіні заявили, що зможуть пройти 2022 без випуску євробондів

Поділитися:

У Міністерстві фінансів заявляють, що Україна може пройти поточний рік без випуску єврооблігацій, однак за умови одержання траншів від Міжнародного валютного фонду, кредитів від Євросоюзу та ефективного запозичення на внутрішньому ринку.

Про все це розповів очільник Мінфіну Сергій Марченко.

За його словами, уряд виходитиме з ринкової ситуації, а запозичувати під високі ставки, ставлячи під сумнів тверезість та раціональність своєї політики, не буде.

Він нагадав, що торік недовиконання плану стосовно запозичень перекрили перевиконанням плану доходів та неактивним фінансуванням витрат, адже розпорядники коштів не спішать їх витрачати.

Марченко пояснив, що за внутрішніми зобов’язаннями у лютому дійсно потрібно заплатити 59 мільярдів гривень( у валюті і в гривні). За його словами, з гривневими виплатами проблем нема, а от щодо валютних, то залишки на валютних рахунках, близько – 35 мільярдів гривень або більше одного мільярда доларів.

«Тобто ми спокійно проходимо цей період, навіть якщо у нас не буде жодних валютних запозичень», – сказав він.

Раніше ми писали вже, що Кабінет Міністрів України готує нову програму співпраці з Міжнародним валютним фондом, яка має розпочатися після закінчення терміну дії чинної програми stand by.

Також повідомляли, що незабаром відбудеться перегляд програми stand by, згідно з якою в рамках співпраці Україні планується виділення траншу у розмірі 700 мільйонів доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу