У Кабміні пояснили зростання цін на продукти

Поділитися:

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що прискорення інфляції пояснюється об’єктивними факторами, проте є також і спроби монопольної змови і маніпуляцій на ринку.

«Зростання цін відбувається через об’єктивних чинників, але також фіксуємо спроби монопольних змов і маніпуляцій. Ми в діалозі з ключовими групами виробників і торговими мережами. Говоримо про збільшення пропозиції », – сказав Шмигаль на засіданні Кабміну 10 березня.

Політик стверджує, що уряд щодня оцінює ціни на харчові продукти, зокрема там, де ціни ростуть найбільш активно.

«За нашими очікуваннями, стабілізація цін відбудеться вже в кінці березня», – сказав прем’єр.

Слід зазначити, що також активно йде робота над ліквідацією нелегальних заправок.

Нагадаємо, що згідно з даними Державної служби статистики, з початку року в Україні помітно подорожчали харчові продукти. Так, в січні ціни на їжу виросли на 1,4% в порівнянні з груднем 2020 року і на 5,9% рік до року. Економісти оцінюють, що в лютому ціни збільшилися ще на 1,2-1,5%.

Раніше повідомлялося, що експерти розповіли, як змінилися ціни на продукти в лютому в порівнянні з січнем. Так, м’ясні продукти подорожчали в середньому на 0,50%. Середня вартість сала додала 7,62%, свинини, курятини, яловичини – 1,05%. У той же час, середня ціна на ковбаси в лютому впала на 0,02%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу