У Фонді держмайна розкрили нюанси приватизації «Електронмашу»

Поділитися:

У Фонді державного майна трохи пролили світла на результати конкурсу з приватизації майнового комплексу київського «Електронмашу». Торги виграло маловідоме ТОВ «Лортен Груп», запропонувавши 970 мільйонів гривень.

За словами голови ФДУ Дмитро Сенниченка, товариство могли спеціально створити під цю угоду. Він зазначив, що навіть у менш ризикованих юрисдикціях створюються SPV (компанії спеціального призначення) спеціально для інвестування. Посадовець додав, що близько двох місяців знадобиться на підписання договору та перерахунок коштів.

«У будь-якому випадку всі дають заставу 10% від стартової ціни. На підписання договору переможець має 30 днів і ще 30 днів на оплату коштів після підписання договору», – розповів очільник ФДУ.

Як відомо, 12 листопада «Електронмаш» приватизували за 970 мільйонів гривень. Під час торгів зросла у 14 разів, проте про переможця практично нічого невідомо.

Фонд державного майна вже має досвід продажу підприємств, коли учасники спеціально розганяли ціни, а потім відмовлялися розрахуватися. Їм всеодно довелося платити застави до держбюджету, а об’єкти виставляли на продаж знову.

Раніше ми писали щодо приватизації «Електронмашу», аукціон відбувся згідно з планами ФДМУ.

Також повідомлялося, що 11 земельних ділянок банку «Аркада» продадуть на аукціоні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу