Ціна газу в ЄС впала нижче за 1 тисячу доларів

Поділитися:

На європейському ринку вартість «блакитного палива» опустилися нижче за 1 тисячу доларів після рекордної ціни у 2150 доларів, яка була кілька днів тому.

Так, 30 грудня вартість січневого ф’ючерсу на TTF знизилася на 12% порівняно з попереднім днем.

Під час відкриття біржі котирування січневих ф’ючерсів на паливо було вище 1,1 тисячі доларів, проте за день ціна на ресурс знижувалися і, станом на 19:00 за Києвом, опустилася до 988 доларів.

Примітною, що ще 21 грудня у Європі ціна газу досягла історичного максимуму 2150 доларів, проте на цьому рівні протрималася недовго.

Також ми писали, що російська компанія «Газпром» протягом десяти днів блокує постачання «блакитного палива» у країни Європейського Союзу. Обсяги газу суттєво обмежені і, головно, компенсуються зрідженим природним газом зі Сполучених Штатів.

Раніше ми повідомляли, що «Нафтогаз» просить Єврокомісію вжити комплекс негайних забезпечувальних заходів. У тому числі – зобов’язати «Газпром» виставити на продаж через електронну платформу значні обсяги палива для постачання на українсько-російському кордоні або принаймні на кордоні України та європейських країн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу