Тероборону укомплектували зброєю і боєприпасами

Поділитися:

Сили територіальної оборони Збройних сил України на 100% забезпечені стрілецькою зброєю та боєприпасами. Про це заявив командувач Сил територіальної оборони ЗСУ.

«Стрілецькою зброєю і боєприпасами ми укомплектовані на 100%. Наше завдання — в найкоротшій термін зробити так, щоби ми могли скористатися, у разі потреби, цією зброєю, боєприпасами якнайшвидше», — сказав командувач.

За його словами, наразі, через не готовність пунктів постійної дислокації, ця зброя не зберігається безпосередньо у військових частинах тероборони. Зокрема, через те, що немає обладнаних кімнат для зберігання зброї.

«Звичайно, є певні складності, адже у нас немає у кожній області пункту постійної дислокації з ремонтом, з кімнатами для зберігання зброї, зі складами для зберігання матеріально-технічних засобів, з сигналізацією тощо. Але ще раз хочу зауважити, що створення дієвої системи управління, над якою ми зараз працюємо, наявність у кожного батальйону і бригади свого резерву територіальної оборони, сформованого з жителів цієї області чи району, наявність бронежилету, каски, зброї — дає можливість нам отримати підрозділ, готовий воювати. А те, що немає ремонту в приміщенні, це зараз не так важливо. Пізніше дійдемо до високого рівня матеріально-побутового забезпечення, але наше головне завдання сьогодні — бути готовими до спротиву і бути готовим у найкоротший час», — зазначив він.

Раніше ми повідомляли, що в Україні сформують близько 150 батальйонів у рамках розгортання системи територіальної оборони. За кожним бійцем буде закріплена певна зброя.

Озброєння бійцям тероборони планують видати по всій країні до лютого цього року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу