Україна сформує понад 150 батальйонів тероборони

Поділитися:

В Україні сформують близько 150 батальйонів у рамках розгортання системи територіальної оборони. За кожним бійцем буде закріплена певна зброя.

Про це інформують у Міністерстві оборони країни.

При цьому постійна кількість бійців територіальної оборони у мирний час сягатиме 10 тисяч, в особливий період їх кількість у підрозділах зросте до 130 тисяч. На такий випадок створять відповідний резерв.

За даними відомства, на впровадження системи тероборони виділено три етапи. Саме під час першого – бригади і батальйони будуть розгорнуті за штатом мирного часу.

У Міноборони розповіли, що таким чином у кожному батальйоні буде сформовано скелет з військових.

Завданням батальйонів стане командування, навчання, а також узгодження цивільних, котрі укладатимуть контракти на службу у резерві ТрО і захищатимуть територію, де проживають. За рахунок резервістів тероборони кожен батальйон налічуватиме до шестиста осіб.

До другого етапу перейдуть, коли у батальйонах та бригадах створять організаційно-управлінське ядро ​​з військових та забезпечать відповідні умови. За тими, хто укладе контракт і служитиме у резерві ТрО – закріплять зброю. Озброєння видаватиметься на час навчань чи в певних ситуаціях.

По всій країні вже визначено 86% місць дислокації підрозділів територіальної оборони.

Нагадаємо, що озброєння бійцям тероборони планують видати по всій країні до лютого цього року.

Також ми писали, що експерти підрахували, скільки потрібно грошей на створення територіальної оборони. На думку фахівців, сума не буде меншою за 2,5 мільярди гривень. Такі дані оприлюднили у комітеті з питань нацбезпеки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу