Тепловикам реструктуризували борги

Поділитися:

Кабінет міністрів України розпочав процес реструктуризації заборгованості підприємств теплопостачання населення. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що відповідне рішення було прийняте для забезпечення їхньої безперебійної роботи та непідвищення тарифів.

Він додав, що вказана реструктуризація передбачена меморандумом про непідвищення тарифів для населення.

«‎Для стабільного проходження опалювального сезону уряд розробив 5 кроків. Зокрема, ми уклали меморандум з головами міст та НАК «‎Нафтогазом», згідно з яким міська влада взяла на себе зобов’язання не підвищувати тарифи на гарячу воду та тепло. Зі свого боку, уряд уже розпочав процес реструктуризації заборгованості підприємств ТКЕ, як передбачено у меморандумі»‎, — зазначив Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, Кабмін ухвалив усі необхідні рішення, аби опалювальний сезон розпочався вчасно. Крім того він додав, що для 80% домогосподарств уряд знизив тариф на електроенергію до 1,44 грн за кВт-год.

«Також ми виконали обіцянку з приводу незмінності ціни на газ для населення: вона залишиться стабільною протягом опалювального сезону — 7,96 грн за кубометр. Цього тижня Уряд удвічі знизив тариф і для українців, які опинилися без постачальника газу, — також до 7,96 грн/кубометр», — додав прем’єр.

Нагадаємо, на Банковій запевняють, що в Україні достатньо газу для опалювального сезону.

Водночас в Асоціації «Укртеплокомуненерго» повідомляють про дефіцит «блакитного палива» за фіксованими цінами на виробництво теплової енергії. Також там закликають Кабінет міністрів підвищити обсяг для закупівлі газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу