Світові центробанки скорочують покупку золота

Поділитися:

Стало відомо, що світові центробанки скоротили купівлю золота на 64%, закупивши до 69 тонн менше металу у третьому кварталі поточного, 2021 року, ніж у другому цього ж року (191 тонна).

Тим часом, згідно з даними останнього звіту ВСЗ (Всесвітня золота рада), у порівнянні з третім кварталом 2020 року, спостерігається контраст. Нагадаємо, вперше за 9 років (з 2011), у 2020 році за період третього кварталу центробанками продано більше золота, ніж куплено.

Зазначається також, що найбільше золота купила Індія – 41 тонну. Відтак Резервний банк країни поповнив свої запаси до 745 тонн. Центробанк Бразилії купив 9 тонн золота за третій квартал, збільшивши таким чином свій резерв на 92% (130 тонн) у порівнянні з початком року.

Центральні банки Узбекистану, Казахстану та Російської Федерації також поповнили свої резерви на 26 тонн, 7 тонн та 6 тонн, відповідно.

У ВСЗ вважають, що Росії вдалося в результаті прийти до ребалансування своїх золотих запасів після того, як вона протягом кількох місяців займалася продажами, пов’язаними з карбуванням монет раніше цього року.

Філіппіни та Монголія, до речі, також поповнили свої запаси. Однак кожна країна купила золота менше, ніж по одній тонні.

Раніше ми повідомляли про падіння цін на золото на світових ринках. На думку ринкових аналітиків, цьому сприяло зростання індексу долара США, яке досягло найвищої позначки за рік.

Також ми писали про те, що колекція українського «скіфського золота», вилученого із чотирьох музеїв у тимчасово окупованому Криму, має бути передана Україні. Оскільки, за рішенням Амстердамського суду, воно належить Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу