На світових ринках падає в ціні золото

Поділитися:

У середу, 29 вересня, ф’ючерси на золото досягли своєї мінімальної ціни з кінця березня. На думку ринкових аналітиків, цьому сприяло зростання індексу долара США, який досяг найвищої позначки за рік.

«Ціна золота, ймовірно, буде знижуватися і далі на тлі зміцнення долара», — зазначає ринковий аналітик.

Він додав, що можна очікувати подальшого зниження цін на дорогоцінні метали. Центральний банк нещодавно підтвердив збереження інфляційного тиску, що підтримує його позицію щодо згортання стимулювання.

«У короткостроковій перспективі можна очікувати подальшого зниження цін на дорогоцінні метали, якщо ФРС почне більш активно говорити про згортання стимулювання або фондові ринки відреагують на це негативно», — зазначає він.

Відтак, грудневі ф’ючерси на золото знизились на 0,8%, або на 14,60 долара — до 1722,90 долара за унцію. Це найнижчий показник з 31 березня.

«Ціни на золото і срібло знаходяться під тиском нового зміцнення долара США і зростання прибутковості 10-річних казначейських паперів», — говорить Карло Альберто де Каса, аналітик Kinesis Money.

Казначейські облігації, як і золото, є активами-притулками, і підвищення їх прибутковості скорочує попит на золото.

Нагадаємо, 21,9 тонн золота Центробанку Афганістану зберігаються у Федеральній резервній системі Сполучених Штатів. Як заявив керівник відділу зі взаємодії із центральними банками Всесвітньої ради щодо золота Шаокай Фен, золото поки зберігається в Америці і відповідні активи регулюються внутрішніми законами.

Також ми писали про те, що в Нацбанку запланували заміну «золотої» гривні на «срібну».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу