Стало відомо, на якій стадії перебувають реформи корпоративного управління

Поділитися:

Реформи корпоративного управління в Україні знаходяться “в початковій стадії” і в “крихкою” формі. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу, посилаючись на результати огляду корпоративного управління державних підприємств України, яке опублікувала Організація економічного співробітництва і розвитку.

Відомо, що попри досягнутий прогрес, відбулася зміна пріоритетів і привела до “стагнації реформи і невдач”.

Серед пріоритетів, за даними ОЕСР, Україна повинна усунути невідповідності та суперечності в законодавчій і нормативній базі, продовжити реформи корпоративного управління в топ-15 держкомпаній. А також, створити централізований орган для реалізації функції власності і забезпечити рівні умови конкуренції для держкомпаній і приватних компаній.

Нагадаємо, що Україна продовжує переговори з Міжнародним валютним фондом з приводу збереження незалежності Національного банку, а також проведення реформ по боротьбі з корупцією і поліпшення корпоративного управління в країні.

Раніше повідомлялося, що через півтора року після початку роботи народні депутати зареєстрували п’ять законопроектів, що регулюють реформування громадського транспорту в Україні. Перш за все мова йде про нововведення, які значно поліпшать стан транспорту і якість послуги для населення країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу