Стало відомо, чим «ГарПок» розрахується із «зеленими» енергетиками

Поділитися:

У державному підприємстві «Гарантований покупець» повідомляють, що мають намір остаточно розрахуватися із виробниками електроенергії з поновлюваних джерел за рахунок коштів від єврооблігацій Національної енергетичної компанії «Укренерго».

Зазначається також, що «ГарПок» перерахує понад 3 млрд грн, які лишилися на рахунках після того, як буде завершено перевірку діяльності держпідприємства за попереднього керівництва.

Там пояснили, що наразі на виконання урядового доручення міжвідомча робоча група здійснює перевірку діяльності «Гарантованого покупця», що стосується купівлі та продажу електрики та розрахунків з її виробниками з поновлюваних джерел.

«За результатами перевірки буде здійснено остаточний розрахунок у рамках усієї суми, що надійшла до ДП від НЕК «Укренерго», як це передбачено законом та умовами залучення коштів», – повідомили в держпідприємстві.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів звільнив голову «Гарантованого покупця». Там наголосили на непрофесіоналізмі голови «ГарПоку», що призвело до наслідків у вигляді заподіяння шкоди підприємству. Мовляв, він продавав значний обсяг електроенергії за свідомо заниженими цінами на користь конкретних фінансово-промислових груп підприємств.

Раніше повідомлялося, що збитки «ГарПоку» перевищили 30 млрд гривень. У свою чергу НЕК «Укренерго» заборгував ДП «Гарантований покупець» 29,8 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу