СБУ відкрила провадження проти контрабандистів, які потрапили під санкції РНБО

Поділитися:

Кримінальні провадження стосовно контрабандистів, проти яких були введені санкції Ради національної безпеки і оборони (РНБО), розслідують СБУ та інші правоохоронні органи.

“Стосовно фігурантів списку санкцій, рішення про яке було прийнято на засіданні РНБО в рамках боротьби з контрабандою, повідомляємо наступне: щодо їх раніше був відкритий ряд відповідних кримінальних проваджень. Їх розслідує і СБУ, і інші правоохоронні органи. Про деталі справ ми повідомимо відразу , коли це дозволять процесуальні норми і розголошення цих відомостей не зашкодить розслідуванню “, – йдеться в повідомленні СБУ.

Крім того, СБУ проводить системну роботу щодо захисту національних інтересів України, зокрема в сфері економічної безпеки, і саме матеріали СБУ лягли в основу рішення РНБО, зокрема, і про впровадження санкцій проти так званої десятки контрабандистів.

“Ці обмежувальні заходи використовуються для знешкодження загроз національній безпеці. При цьому СБУ діє виключно в рамках правового поля і оперує конкретними фактами і доказовою базою”, – додали в СБУ.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки і оборони на засіданні 2 квітня вперше в історії України ввела персональні санкції проти десяти контрабандистів, які, за даними спецслужб, є «лідерами» в цій галузі, заявив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення.

Раніше повідомлялося, що на сайті Офісу президента повідомили, що український лідер Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони від 19 березня 2021 року. Рішення передбачає введення санкцій проти двох компаній, які є власниками “Донецькоблгаза”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу