СБУ проситиме депутатів про відновлення податкових перевірок

Поділитися:

Представники СБУ звернулися до депутатів Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики з проханням відновити податкові перевірки. Причиною цього рішення стала спец-операція СБУ, в ході якої була припинена робота всеукраїнського конвертаційного центру. За час роботи цього центру тисячі підприємств по всій країні ухилялися від сплати податків. Відомо, що центром був організований оборот більш ніж на 15 млрд гривень.

“Кілька місяців тому після деяких гучних публікацій в ЗМІ про ухилення від сплати податків і великі втрати з державного бюджету тому числі ПДВ в парламенті була створена тимчасова слідча комісія, яка мала на меті розслідувати всі ці речі. Сталося 2-3 засідання цієї комісії і вже більше ніж 2 місяці немає ніяких дій “- кажуть фахівці.

Слід зазначити, що в організації діяльності конвертаційного центру були задіяні посадові особи фіскальної служби.

Нагадаємо, що в Державній податковій службі розповіли про те, що 8 серпня поточного року вступили в силу правила, що розширюють перелік доходів, які не підпадають під оподаткування. Вони прописані в законі під номером 786.

Варто звернути увагу на один підпункт – «і» – в нього включені доходи (крім тих, джерело яких повинен бути в Україні) від відчуження акцій (для нерезидентів). Також в списку є й інші доходи для нерезидентів і резидентів України.

Раніше повідомлялося, що парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики проголосував за те, «щоб де-факто залишити економіку як підрозділ СБУ».

«Тобто не тільки Бюро економічної безпеки матиме право лізти до бізнесу, але і СБУ. Саме те, на що скаржиться бізнес. Не вистачило одного голосу на комітеті, щоб прийняти нормальну редакцію. Усе. Ще одна реформа мінус. Закон в такій редакції буде звичайною профанацією «, – зазначив глава комітету.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу