РНБО проаналізує, чи законно НКРЕКП запровадила обмеження на ринку електроенергії

Поділитися:

РНБО проаналізує, чи НКРЕКП законно ввела обмеження на ринку електричної енергії. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Принаймні, розгляд цього питання ініціює очільник уряду. Денису Шмигалю не сподобалося, як регулятор взявся врегульовувати цінові дисбаланси на ринку. Нацкомісія – тимчасово, до 28 лютого, збільшила мінімальне цінове обмеження на «внутрішньодобовому ринку» (ВДР) до 115% ціни «ринку на добу наперед» (РДН). А все тому, що учасників ринку запідозрили у маніпуляціях.

Наприкінці січня – на початку лютого на ринку електричної енергії внаслідок значного профіциту виникло перетікання обсягів електроенергії між сегментами ринку та, відповідно, значне коливання цін. В окремі періоди обсяги продажу на «внутрішньодобовому ринку» зрівнювались з обсягами продажу на ринку «на добу наперед», що суперечить концепції функціонування ринку електричної енергії.

Як повідомлялося, ціна електрики знову підвищується через скорочення виробництва.

Нагадаємо, що із 7 лютого поточного року представники «Оператора ринку» перевірятимуть обсяги реалізованої електроенергії на «ринку на добу вперед».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу