«Оператор ринку» перевірить обсяги продажу електроенергії

Поділитися:

Із 7 лютого поточного року представники «Оператора ринку» перевірятимуть обсяги реалізованої електроенергії на «ринку на добу вперед».

Про таке інформує пресцентр оператора.

Як зазначили у компанії, це прописано у постанові енергорегулятора від 4 лютого 2022 року: уповноважено АТ «Оператор ринку» здійснювати перевірки загального обсягу добового продажу електричної енергії учасників РДН/ВДР.

При цьому перевірку проводитимуть у разі подання електропостачальником чи трейдером заявок на продаж електрики на РДН із сукупним обсягом на добу постачання, що більше 50 МВт-год. Мають бути такі обставини (одна з них): учасник РДН/ВДР, що подав заявку, не реалізував електрики на РДН/ВДР упродовж попередніх 90 днів; зміна керівництва чи уповноваженої особи учасника ринку за попередні 90 днів; заявлений учасником РДН/ВДР сукупний обсяг продажу струму на добу постачання перевищує граничний обсяг, що подавався ним за попередні 90 днів більше у понад двічі.

Оператор ринку має не пізніше 12:10 звертатися до такого учасника РДН/ВДР із запитом. На що той має пояснити походження заявлених для продажу на РДН обсягів електроенергії у торговій зоні за кожним розрахунковим періодом доби постачання. Інакше Оператор ринку відхилятиме заявки на торги на РДН та торги на ВДР і, починаючи з доби, наступної за днем звернення підприємства із відповідним запитом. Такого учасника матиме право відсторонювати від участі у РДН/ВДР терміном до семи календарних днів.

Нагадаємо, середньозважена ціна купівлі-продажу електроенергії на ринку «на добу вперед» (РДН) у 2021 році склала 2038,60 грн за МВт-годину.

Раніше НЕК «Укренерго» виступила за підвищення тарифів для населення з 1 квітня 2022 року на 29,1% або до 446,24 гривні за мегават-годину.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ