Регулятор оштрафував 11 енерготрейдерів

Поділитися:

11 трейдерів отримали штрафи за порушення ліцензійних умов та правил торгівлі на ринку «на добу вперед».

Таке рішення Нацкомісії з держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Зокрема, трейдерів звинувачують у перевищенні ліміту реалізації електроенергії, що на 10% обсягу закупівель електроенергії за ринок «двосторонніх договорів».

Йдеться про товариства: «Енерготрейдер», «Трескон» – на 1,17 млн ​​грн, «Глобал павер трейд» – на 901 тис. грн, і «Енера» ​​- на 357 тис. грн.

Мінімальний штраф дістався «Агроакваресурсу», «Мегатрейдингу», «Синтез Ойлу», «Євро Трейд Енерджі», «Інгулецький ППК», «ГК «Нафтогаз України» та «Енергопостачальнику» – по 85 тис грн.

Відтак за грудень з’явилося 36 порушників-компаній-трейдерів.

«До всіх порушників, які були зафіксовані в заяві «Оператора ринку», застосовувався єдиний підхід, що враховував обсяг порушення у сумарному вираженні, частоту порушень та обсяг доходу, який, ми вважаємо, ці компанії незаконно отримали під час такої діяльності на РДН», – додали в НКРЕКП.

Раніше ми писали, що «Полтаваобленерго», яке належить Ігорю Коломойському та Костянтину Григоришину, оштрафувала Національна комісія яка регулює сфери енергетики та комунальних послуг.

Також ми повідомляли, що в Україні на 26 компаній-операторів газорозподільних мереж чекають позапланові перевірки регулятором. Таке рішення підтримала Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунпослуг на своєму засіданні 24 листопада.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу